2010 m. spalio 8 d., penktadienis

Pabandom iš naujo (aka XVII turas; Ąžuolas - Merkinė)


Po dviejų iš eilės nesėkmių FK "Merkinė" ekipa su 28 taškais vis dar lieka trečiojoje turnyrinės lentelės vietoje ir išlaiko teorinius šanus iškovoti sidabro bei gana realius - bronzos medalį. Trečią turą iš eilės merkiniškių laukia pajėgūs varžovai - prieniškiai. Priminsime, jog iki šiol vykusiose tarpusavio varžybose dukart pajėgesni buvo FK "Merkinė" futbolininkai, kartą Legea taurės varžybose nugalėjo Ąžuolas.
Galima drąsiai teigti, jog artėjantį sekmadienį į aikštelę išeis lygios ekipos. Tiesa, prieniškiai, kaip tikri veteranai, mėgsta pozicinį, lėtesnį žaidimą, logiškus sprendimus ir po standartinių atakų pelnomus įvarčius. FK "Merkinė" renkasi greitesnį, neretai net žaibišką ir nesulaikomą, žiūrovams mielą tempą.
Susitikimo baigtis svarbi tiek vieniems, tiek kitiems. Visgi pasvarstykime, kas aktualu FK "Merkinė". Pergalės atveju merkiniškiai užsitikrins bronzą ir varžybas su Nemunaičiu bei Ugnera traktuos kaip simbolines bei trofėjines (kaip kad Centras-2 šiuo metu). Lygiosios senosios Dzūkijos sostinėms vyrams reikš, jog likusieji du savaitgaliai turi būti pašventinti bent vienu ar trimis taškais, tikintis, jog pagrindinis varžovas dėl trečiosiios vietos nuolat klupinės. Pralaimėjimas sulygina taškų santykį su Ąžuolu ir viskas sprendžiasi per mačus su Nemunaičiu ir Ugnera. Priminsime, jog prieniškiai paskutiniuose turuose susitiks su Centru ir Aukuru (viena vertus tai grėsmingi varžovai, kita vertus, ar į aikštelę prieš ąžuoliečius išbėgs pagrindinės sudėtys).
Bet kokiu atveju, FK "Merkinė" privalo rinktis lengviausią kelią - pergalę prieš Prienų "Ąžuolą". Be to, neatmesti Aukuro nesėkmės galimybės ir vis dar pasiekiamų sidabro medalių.

Patvirtintomis žiniomis šį kartą FK "Merkinė" gretas gins:

Vartai: Kacynas

Gynyba: Defas, Deivis, Lapelė, Mindė Č.

Saugai, puolėjai: Aivaras, Audė, Robkė, Vytas B., Audrius, Gedas R., Irmis, Mindė Šapalas

Varžybų pradžia: 13:00

Vieta: Naujasis Prienų stadionas

Foto: kapitonas eina į varžybas

1 komentaras:

FK Merkinė rašė...

Fotkė beje klasiška