2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

ASFL XVIII turas: Ugnerą neįminė merkiniškių mįslės

(Foto: Irmis priminė, jog senoji gvardija turi parako dar ne vienam sezonui)
"Pokšt" - toks garsas pasigirdo beveik iškarto po paskutinių merkiniškių varžybų antrojo Alytaus sekmadienio futbolo lygos sezone. Ne ne, tai dar nebuvo fejerverkai, kuriuos išvysime gimtajame miestelyje kiek vėliau. Tai buvo simbolinis pergalės šampanas: už komandą, už rezultatą, už paskutinį akcentą - pergalę prie Luksnėnų Ugnerą.
Nors varžovai šį kartą tikėjosi įgnybti Merkinės ekipai, žaidusiai ne stipriausios, bet tikrai ne mažiau ambicingos sudėties, tačiau jiems to padaryti nepavyko. Nuo pat pirmos iki paskutinės minutės susitikimo svečių persvara, pasitikėjimas savimi ir pavojingos atakos neleido suabejoti galutine baigtimi.
Jeigu trumpai chronologiškai (trolologiškai), tai:
Rungtynes abi vienuolikės pradėjo drąsiai, be didesnių pasidairymų. Pirmosios minutės lyg ir bylojo, jog tiek vieni, tiek kiti nedels atakuoti ir neužsidarys gynyboje. Merkinėje vartuose stojo Šaras, gynybos centre šių eilučių autorius ir Mindė Č., kairiam gynybos kampe Augis, dešiniam - Mindė Š., centro sauguose Aivaras ir Boras, kraštiniuose sauguose Gedas ir Audė, puolime - Irmis ir Vytas B. Juos gana sėkmingai visų varžybų metu keitė Modė (iki greitos traumos), Lukas, Ramas.
Pirmieji sėkmingai ataką užbaigėme mes: po lengvos sumaišties varžovų aikštelėje Irmis taikliu smūgiu išvedė į priekį.
Neilgai trukus prabilo ir Vytas, pelnęs jau 14 įvartį čempionate.
Tiesa, varžovai atsigriebė, kai visiškai subyrėjusi gynyba leido jiems sušaudyti tuščius Šaro vartus.
Visgi kylančią mačo įtampą sumažino tas pats Irmis atlikęs pirmąjį dublį čempionate.
Taigi po pirmojo kėlinio 3:1.
Antrajame kėlinyje Luksnėnai kur kas dažniau lankėsi mūsų baudos aikštelėje, kėlė sumaištį tik su dviem nominaliai gynėjais žaidusiems merkiniškiams.
Bet ir vėl, į mylimą priekį nubėgęs Mindė Č. kalė beveik galutinį vinį į varžovų inkilą.
Tiesa, antrojoje kėlinio pusėje Šaras "prasileido" kuriozišką smūgį iš tolo tiesiai per atsivėrusias rankas. Buvo juokinga, nes pirmavome užtikrintai, kitu atveju būtų graudu ir girdėtūsi Dymos šauksmas :)
Pabaigoje neišlaikė Boro nervai, jis teisėjui pasakė "kap tau negėda" ir užtatai gavo pelnytą/nepelnytą raudoną kortelę.
Na va, taip ir baigėme sezoną. Kaip ir minėta, iššovėm šampaną, atlikom šventinę fotosesiją ir išsiskirstėm iki sezono uždarymo.

Mačo didvyris: Irmis.
Mačo atradimas ir antausis ekipos sporto vadybininkams bei strategams: Lukas.

Komentarų nėra: