2010 m. spalio 17 d., sekmadienis

ASFL XVII turas: užtikrintas revanšas prieš Nemunaitį


(foto: Ateitis prasidėjo šiandien)

Sinoptikų prognozuotas sniegas sekmadienį neatslinko ir merkiniškiai turėjo puikią bei šiltą (oras buvo itin geras) progą išvysti paskutines savo mylimos futbolo ekipos namų varžybas antrajame Alytaus sekmadienio lygos sezone. Gausiai susirinkę Merkinės futbolininkai siekė tik pergalės - ne tik dėl mažos ir nelabai realios galimybės išplėšti sidabrą, bet ir dėl garbės, taip pat sirgalių. Nemunaitiškiai, nors visas mintis sutelkę į artėjantį Legea taurės finalą, atvyko rimtai nusiteikę ir, kaip visada, išspaudę vieną kitą štangutę, vieną kitą tūkstantį pritūpimų (augaloti vyrai, jopikšliopt). Varžybos startavo ir beveik pusę pirmojo kėlinio vyko atkakli kova aikštelės viduryje. Tiesa, nepraėjus nė kelioms akimirkos patikimasis centro saugas Robkė buvo priverstas išeiti iš aikštelės - atsinaujino čiurnos trauma. Tokiu būdu šalia ekipos dispečerio Aivaro stojo Mindė, trumpai Matas bei Audė ir, reikia pripažinti, praėjo kiek daugiau laiko, kol vyrai tarpusavyje sužaidė. Priekyje savo gretose ir vėl turėdami "supermeną" bei šiaip gerą žmogų Borą, taip pat Audę, vėliau - Vytą B., merkiniškiai taikė įprastą taktiką - greitis, aštrūs aikštelės pusių keitimai, trumpi perdavimai, klastingi smūgiai. Sukūrę bent kelias pavojingas, bet netaiklias progas, Merkinės futbolininkai pradėjo nervintis, dėl ko Nemunaičio priekinės linijos žaidėjai ėmė nuolat grasinti Airingo vartams. Bent keletą epizodų nemunaitiškiai neišnaudojo šimtaprocenčių progų ar įklimpo varžovų gynyboje. Jau antrąjį turą iš eilės pasinaudojome puikia banalia fraze - neįmuši tu, įmuša tau. Pirmajam kėliniui artėjan link pabaigos pagaliau prakiuro varžovų vartai - tikslų Aivaro perdavimą iš kairio krašto gavęs Irmis vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus (gražus įvartis, itin didelis džiaugsmas sirgaliams, ypač tiems, kurie dar mena senosios gvardijos laikus). Galop pirmą kartą Merkinės futbolo istorijoje išvydome pusbrolių Aivaro ir Lauryno tandemą - pastarajam skersavus iš dešinio krašto, komandos kapitonas kiek pasitaisė kamuolį ir padvigubino rezultatą. Antrasis kėlinys. Kiek ramiau jautėmės, į žaidimą daug aktyviau įsijungė Vytas, taip pat Matas, Laurynas. Vėlgi kuriamos progos, daug sėkmingiau atremiamos varžovų atakos (pasigavom jų lyderį Tomą Rakauską). Likus 15 minučių nutiko du dalykai - varžovai išjungė šių eilučių autorių, o Vytas, švęsdamas savo gimtadienį, pelnė jau 14 įvartį čempionate. Drąsiai į žaidimą "įėję" debiutantai taip pat turėjo progą džiaugtis, kadangi Nemunaičio triuškinimą užbaigė Matas, šaltakraujiškai realizavęs 11 m. baudinį. Pabaigoje pavojinguose epizoduose puikiai sužaidė Airingas, traukęs mirtinus smūgius, itin aktyvus varžybose buvo Defas, nepailstantis Defas. Be abejo, kaip visada pasiaukojančiai žaidė ir lyderiai (visi gi žino, kas tai tokie lol).

Nuskambėjo teisėjo švilpukas, surikome "Merkinė", padėkojome sirgaliams ir atsisveikinome su gimtuoju stadionu, tikėkimės, iki kitų metų.


...Aukuras laimėjo prieš Centrą ir pelnė sidabrą... dabar tiesiog džiaukimės tuo, ką iškovojom, kitą savaitgalį garbingai užbaikime sezoną ir padarykime gerą uždarymą! Jopikšliopt!


Trololololo - http://www.youtube.com/watch?v=xUlw4NT08Ds&feature=related.

1 komentaras:

mindaugas rašė...

gerai tu čia Matukas atrodai :D