2009 m. spalio 9 d., penktadienis

Merkiniškiai užėmė galutinę 4 vietą Varėnos futbolo lygoje

Po itin sunkiai šį rudenį vykusių Merkinės varžybų Varėnos futbolo lygoje buvo užimta galutinė 4 vieta, į priekį praleidžiant principinius varžovus - "Geras grindis", "Jaunimą", "Daugus". Bent keletos taškų pritrūko iki siektų medalių, bet...
Kaip žinia priešpaskutiniame ture Varėnoje du rankininkai iš "Gerų grindų" patvarkė sunkiai susirinkusius merkiniškius rezultatu 3:0.
Paskutiniame ture lijant, aikštelėje telkšant prūdams ir griaudžiant po atkaklios kovos nusileista Daugams. Tai buvo tikrų vyrų mūšis, nes nepalankus oras neleido išnaudoti visų privalumų. Merkinei reikėjo pergalės ir atkarpomis (po Irmio įvarčio, Augio ir Modės smūgių), tai atrodė pasiekiamas tikslas, tačiau daugiškiai sužaidė taikliau ir įmušė keletą svarbių įvarčių.
Gerb. teisėjas Vytas dar prieš varžybas tarstelėjo - čia susirinko tikri vyrai, ne pašlemėkai.
Dalyvavimas Varėnos futbolo lygoje buvo geras sprendimas. Nesvarbu, jog dažnai teko žaisti lijant lietui ir temstant, nesvarbu, jog tekdavo lėkti paskubomis pažeidžiant kelių eismo taisykles iš Vilniaus ar Merkinės, nesvarbu, jog pabaigoje čempionato tiesiog pritrūko jėgų. Visa tai išėjo į naudą. Susicementavo komandos branduolys, atsiskleidė Augis, vėl sužibo Irmis, išsiaiškinome, jog turime ne vieną talentingą vartininką, patyrėm ne vieną džiugią akimirką, išvengėme didelių traumų, be to, laikėmės principo sužaisti visas varžybas iki galo ir, anot Modės, lošėme savo malonumui, ne vietai. Neabejotina, jog Varėnos futbolistų tarpe nusipelnėme pagarbos. Ar dalyvausime kitamet - pagyvensim pamatysim.
Ačiū visiems, kas skyrė savo laiką ir jėgas, dėkojame organizatoriams (ir ruošime kelis pasiūlymus kitiems metams), linkime sėkmės varžovams.
Pirmyn FK Merkinė!!!

Komentarų nėra: