2009 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

VFL rudens rato 2 turas - Šilas 1:1 Merkinė

Riaušių malšinimo policijos Varėnoje neprireikė. Aršiausiems Šilo ir Merkinės komandų ultroms montiruotes, beisbolo lazdas, bizūnus ir kaplius teko užkasti po samanomis ir žiūrėti itin korektiškai vykusią senų varžovų dvikovą.
Su sąlyga, jog visą savaitę šventė savo 53 metų jubiliejų, Varėnos stadiono apšvietimo inžinierius neįjungė lempų, tad teisėjui pasiūlius buvo žaisti trumpesni kėliniai.
Nuo pat pirmųjų minučių aikštelėje užvirė arši kova. Tiesa, komandos neretai žaidė chaotiškai, netiksliai ir be minties. Persvarą į savo pusę lenkė tai Šilo vyrai, tai merkiniškiai. Jei šeimininkai pirmajame kėlinyje stengėsi lėtu poziciniu žaidimu ištampyti varžovų gynybą, tai svečiai grasino žaibiškomis kotratakomis. Bent po keletą puikių progų pasižymėti turėjo abi komandos, bet pirmoji varžybų pusė baigėsi nulinėmis lygiosiomis.
Antrajame kėlinyje rungtynių tempas tik padidėjo. Šiliečiai apdairiai vargino vos susirinkusius merkiniškius nuolatiniais keitimais ir stipriais smūgiais iš toli. Merkinė neišnaudojo bent kelių beveik šimtaprocentinių progų nuginkluoti linksmajį Šilo vartų sargą.
Visgi...Antrojo kėlinio pabaigoje po eilinės Merkinės kontratakos kamuolys buvo skersuotas į varėniškių baudos aikštelę, kurioje papuolė po Irmio koja ir sudrebino vartų tinkelį (Varėnoje nuvilnijo 5 balų žemės drebėjimas). 1:0. Po šios sėkmės merkiniškiai neužsidarė gynyboje ir iki rungtynių pabaigos galėjo patrigubinti rezultatą (bet taip norėjosi įridenti kamuolį nosimi). Šilo vyrai po šalto dušo kiek prabudo ir pradėjo įnirtingą Merkinės vartų spaudimą. Galop rungtynių pabaigoje Varėnos ir Marcinkonių futbolo veteranas Egis pasiuntė gražų išlyginąmąjį įvartį "prie štangos". 1:1. Sparčiai temstant ir iš miškų į miestą lendant šeškams bei vilkams, komandos jau nieko rezultatyvaus nesukūrė.
Taigi - lygiosios, taškas turnyrinėje lentelėje ir vėl užmegsti diplomatiniai santykiai su Šilu.
Džiaugsmai - Irmio įvartis, sėkmingas Mindės Č. debiutas ant vartų, stabilus Šapalai M(!!!) žaidimas;
Liūdesiai: vangus susirinkimas į varžybas, Audės poelgis.
Ačiū ultrai mokytojui A. Šapalui už palaikymą.

P.s. Sekmadienį varžybos prieš Prienus!!! Iki!

5 komentarai:

Ramas rašė...

Ką jaunėlis Audė iškrėtė?

brynza rašė...

Ramai, stebėk kita sykį:p

Deividas Petrulevičius rašė...

jaunelis tiesiog tingejo vaziuot...
sygryzk Ramai is danceflooro i aikstele, laukiam ;)

Ramas rašė...

Pastebėjau.. Lengviau? :D

brynza rašė...

Pastebejai, pakaks, pradek zaisti:D