2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

SFL'as ketvirtoji iš eilės FK Merkinės pergalė

Merkinė - "Triobet" / 5:3
Įvarčiai: Verseckas K. (1), Plytnikas A. (3), Batulevičius V. (1)

Merkiniškių prognozės pasitvirtino. Nors ir nelengvai, bet pasiekta trečioji iš eilės pergalė prieš jaunatviškąjį Alytaus „Triobet“ ir ketvirtoji iš eilės SFL čempionate. Pradėkime nuo sudėčių apžvalgos. „Triobet“ į Merkinę atvyko pasikeitęs (keletas naujų patyrusių žaidėjų), o ilgas atsarginių suolelis leido manyti, kad Alytiškiai dideliu tempu žais visas rungtynes. Tuo tarpu Merkinės komandoje ne tik nebuvo pagrindinių dviejų vartininkų (Šaras - trauma ir Linas - emigracija), bet ir vos suriktas vienuoliktukas (saugų ir gynybos grandis pasigedo Deivido, Modės, Mindės Š., puolime trūko Robkės, kuris šį kartą rungtynes stebėjo iš šalies), prisijungė Kęstas V., Kęstutis Z., Audrius K.
Rungtynes aktyviau pradėjo alytiškiai, kurie nesunkiai rasdavo spragų ne itin patvariai šį kartą atrodžiusioje merkiniškių gynyboje... Jie pirmi ir pelnė įvartį. Beje, iš karto pastebėsiu, kad visus tris įvarčius Trioletui pelnė komandos naujokai... Nors akivaizdžiai jautėsi Merkiniškių nesusikaupimas ir kamuolio netausojimas, visgi K. Verseckui po Dmitrijaus perdavimo iš centro pavyko tolimu patrankiniu smūgiu iš maždaug 18 m. į dešinį apatinį vartą kampą pelnyti išlyginamąjį įvartį. Trioletas neatlėgo ir jau po keturių minučių po sumaišties Merkinės baudos aikštelėje M. Milaševičius iš kelių metrų pelnė antrąjį savo įvartį. 2:1. Atrodo, kad liko tik minutė. Bet ir jos užteko, kad vėlgi - po Dmitrijaus gražiai užsukto perdavimo iš kairiojo krašto į centrą -, turnyro snaiperis Vytautas B. lengvu smūgiu į dešinį vartų kampą pelnytų išlyginamąjį įvartį. 2:2
Petrauka. Po jos Merkinės komandoje keletas rokiruočių . Į saugo poziciją perkeliamas Dmitrijus. Labiau užvaldomas centras. Vieną po kito Roberto Carloso stiliumi tris įvarčius be atsako pelno Audrius Plytnikas. Į ką Triobetas atsako labai pavojingomis šimtaprocentinėmis neišnaudotomis progomis (skersinis, tiesūs smūgiai į vartininką ir pan.). Po vienos iš jų, skiriamas 11 m. baudinys ir patikimai vartus saugojęs Audrius baudinio neištraukia. Dar keletas atakų... Geltona kortelė Aivarui, vos įvarčiu nesibaigęs kampinis prie TRiobet vartų ir teisėjas švilpia rungtynių pabaigą. Merkiniškių laukia sunki kelionė į Simną.

5 komentarai:

Deividas Petrulevičius rašė...

Ačiū už komentarą, Minde!Smagu skaityt:) Tikiu, jog Simne tinkamai pasipriešinsim, tuo labiau, kad po to lauks lemiama išvyka į Jiezną.
Laukiu nesulaukiu, net kaulus laužo :):):)
Iki, bičiuliai!

Deividas Petrulevičius rašė...

Ir dar - pagarba varėniškiams!Tikri bičiuliai, tikri merkiniškiai :):):)

brynza rašė...

Puikus straipsnelis, Mindaugai. Truksta taves Deividai, ar pasijungsi sekmadieny?

Deividas Petrulevičius rašė...

jo, būtinai prisijungsiu

FK Merkinė rašė...

nėra už ką :)