2009 m. sausio 4 d., sekmadienis

Apžvalga

FK Merkinė - FK Katastrofa 1:1;
FK Merkinė - FK Žeimena 3:10.

Kova dėl lipimo iš lentelės dugno dar nebaigta. Atrodo, kad tai pagrindinė išvada kalbant apie paskutines FK Merkinės rungtynes žaliojoje Sportimos arenoje. Iš 6 rungtynių pasiekę dvi lygiąsias, kol kas liekame priešpaskutinėje lentelės vietoje. O norint pakilti, reikia pasistengti kovojant su GB United ir Viesulo futbolininkais... Atrodo, kad GB United pradėjo rodyti atsigavimo ženklus, nes FK Katarstrofos-GB rungtynėse pergalę, matyt, daug kas prognozavo katastrofiečiams... bet pasirodo, jie rezultatą sugebėjo išlyginti tik per paskutines penkias rungtynių minutes (rezas 2:2). Tad tikroji kova dar prieš akis.
O dabar trumpai, kuo pasižymėjo mūsų komanda pirmuosiuose 2009 m. mačuose. Pirmas įspūdis - vidinis sunkumas ir nusiteikimo trūkumas pirmosiose rungtynėse su Katastrofa. Komanda susirinko galima sakyti jau prasidėjus rungtynėms, tad išėję šalti ir neapšilę, gan sunkiai įsivažiavome. Nors pirmąsias povojingas progas prie varžovų vartų sukūrėme mes, visgi, po įspūdingo Ramo įvarčio galva į kairę varžovų vartų "devetkę", priešininkas vis labiau ėmė spausti Šaro vartus... Neatlaikę "Katastofos" spaudimo gavome katastrofą į savo vartus. Jeigu ne pasiaukojantis mūsų gretose debiutavusio centrinio gynėjo ( ) ir Šaro žaidimo vartuose, galbūt būtume paleidę ir lygiąsias, visgi fortūna nuo mūsų nenusisuko.
Kad po pertraukos laukia sunkios rungtynės su Žeimena, galima buvo spėti iš pastarosios lygiųjų su Merkiu 4:4. Žeimeniškiai pasirodo yra jauna ir tecniška komanda, kuri sugeba palaikyti kamuolį, jį apdirbti ir pasiųsti į vartus. Rezultatas kito tokia tvarka. 1:0 pirmavo Žeimena. Rezultatą išlygino legionierius Jonas. Po to sekė 3 įvarčiai be atsako į mūsų vartus. Nepaisant to, po dviejų sėkmingų atakų santykį iki 3:4 sušvelnino Linas ir Ramas. Tas, matyt, pažadino jau užsnūdusius varžovus, kurie kelionei namo pridėjo dar 6 įvarčius.
Daugmaž nujausdami tokio prasto žaidimo priežastis, Aivaras ir Mindė prez. atsisveikindami palinkėjo vienas kitam iki kito savaitgalio atgauti prarastą formą. Nors tas palinkėjimas buvo tarp judviejų - jis skirtas visiems. Mintis: galbūt reikia bandyti žaisti labiau koncentruotą žaidimą, nes įvarčių santykis - 28. Daugiau susitelkti gynyboje, o apsigynus ir užpulti. To ir palinkėsime.

Praėjusių runtynių geriausias žaidėjas: Ramas ir Šaras
Geriausias debiutas: Kęstutis Č. ir (centrinis gynėjas bokštas, kuris bėgiojo su geltona maike : ))

Beje, gerai pasirodė draugai varėniškiai. Dvi pergalės jiems padėjo pakilti į 4 turnyro lentelės vietą. Pirmyn Dymos gvardija.










5 komentarai:

Deividas Petrulevičius rašė...

dekui Minde uz straipsny, taiklios pastabos;
be to, siūlyčiau pradėt žaist biski kitu principu; iki siol visi zaide, nepaisant asmeniniu rezultatu ir formos; atejo laikas leisti i aikste geriausiai atrodancius, o likusiems nesupykti del kiek per ilgo sedejimo ant suoliuko ir kovoti del vietos pagrinde :) aisku sunku be treniruociu ivertint, bet vakar visi nominalus komandos lyderiai turejo uz toky zaidima sedet tribunose :)

Deividas Petrulevičius rašė...

O centro gynėjo vardas Artūras Ševeliovas, puolėjo - Jonas Strazdas

Oplia visi forma gerint :)

Mindaugas (dvynys) rašė...

deivi imkis iniciatyvos ir vadovauk mums :)

Deividas Petrulevičius rašė...

pirksim trenery, manau uzsieniety, koky lenka ar rusa is nemencines; pries varzybas isgersim degtines ir uzkasim guliasovos.
reikalai pasitvarkys;

Ramas rašė...

aiškiausiai trūksta motyvacijos tiek rinktis į varžybas, tiek aikštėj atiduoti visas jėgas.

galimi motyvacijos šaltiniai:

alus (dėžėm, pageidautina);
go-go šokėjos;
guliašas, kopūstienė, cepelinai, etc;
rinktinės žaidėjų atributika (Džiaukšto butsus, sorry, jau paėmiau aš, bet dar liko bent jau Staučės pirštinės ir kita);

sąrašą galima pratęsti.