2008 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Gal driokstelkim?!

Kur buvęs, kur nebuvęs, po sniegų ir atodrėkių, po darbų ir poilsių, po bulvių ir alaus, po čeburaškos ir genos gimtadienių priartėjo antrasis „Umbro“ taurės turas. Kaip žinia, pirmajame pelnytai gavome į kaulus, išvydome futbolo edukacijos seminariukų ir SFL apžvalgininkų buvome apibūdinti kaip nerandatys žaidimo dzūkai. Ir norėtųsi prieštaraut, alia, kap pasakyt cikras dzūkas, – gi viskas prauda. Taigi antrasis turas mums žada kiek aiškesnę šviesą tunelio gale, kadangi susitiksime jau ne su Kosmoso lygos komandomis, o su įkandamais varžovais – Calsberg ir Merkys.
Calsberg: anot SFL futbolo eksperto Gerdo (savas prūsijos žemaitis, kuris kada nors galbūt draugiškai painstruktuos Merkinės gynėjus), ši antrajame divizione žaidžianti komanda yra gerai sukomplektuota, stipri fiziškai ir taktiškai, tačiau stokojanti jaunatviško greičio. Kitaip tariant – garbūs veteranai. Turint omenyje, jog savo sudėtyje turime greitų ir gana techniškų saugų, be to, tradiciškai pasižymime kietu žaidimu, turime ką pasiūlyti priešininkams.
Merkys: Ilgaamžiai varžovai ir draugai, mieli širdžiai dzūkai iš Varėnos negali nekelti prieštaringų minčių prieš ruošiantis kovai su jais. Viena vertus, atstovaujame Dzūkijai, laikome šio krašto futbolo garbę Vilniuje, kadangi nei Alytaus, nei Druskininkų, anei Simno ar Daugų futbolistai nepasijungia. Kita vertus, šiame turnyre žaidžiame toje pačioje grupėje ir susidūrimas neišvengiamas. Abi komandos sieks pirmųjų taškų. Nėra ką plačiau komentuoti. Ponai ir ponios – laukia bene pirmasis dzūkų futbolo derbis sostinėje. Pirštinė mesta. Taigi visi FK „Merkinės“ futbolistai šeštadienį 17:00 kviečiami į Sportimą.
Laikas įtempti visas jėgas, laikas maksimaliai susikaupti, laikas imtis iniciatyvos ir matyti komandos draugą, laikas griūti ir vėl keltis, laikas nežinoti pralaimėjimo ir pagauti pergalę, laikas pagaliau vieningai sudėti rankas ir sušukti – Merkinė!

Tebūnie driokstelėjimas! (mūsyse, kaip pasakė Rolas)
Prieš penktadieninį miegą:
http://www.youtube.com/watch?v=Xb2otdUbg38
(žaidėjas pasirinktas autoriaus užgaida)