2010 m. rugpjūčio 13 d., penktadienis

Varėnos futbolo taurės finalas - neperžengiama riba merkiniškiams

Po gana ilgos pertraukos, Merkinės futbolo entuziastai vėl prisiminė futbolo kamuolį. Iš darbų, paežerių, festivalių, miškų, "bisių" pavėsinės, "Alvaretos" kavinės suvažiavę Modė, Deivis, Šaras, Martynas, Augis, Aivaras, Žygis, Mindė ir Vytas, Audė išbėgo ant legendinio Varėnos el stadio centrale, kuriame jų laukė vietinės taurės varžybos ir mistinis varžovas - netikėtai jauną ir nepilvotą sudėtį surinkęs Pasienis (pusiau Varėna, pusiau Eišiškės (nice, jakšmemaš).
Nuotaika gera, visi padegę, aptarinėja naują Merkinės SFL sezono žvaigždę iš Ajax'o, Aivaro atostoginius ir barzdą, Augio ledo rutulininko šortus. Tik vienas jaunasis Martynas (jaunimo liaudyje vadinamas tiesiog Kriūku) draskosi kaip pašėlęs. Šaunuolis.
Varžybos startavo ir sulig pirma minute pajutome - varžovas įveikiamas, gal net lengvai. Deja, nuo trečios iki penktos akimirkos gavome šaltą dušą - tris įvarčius po sėkmingų pasieniečių kontratakų. Priežastis - gynybos nesusikalbėjimas (o tą dien būtent ji, sudaryta iš pagrindinės sudėties žaidėjų, turėjo tempti ekipą, ech). Atsigavę po trenksmo per visus žandus (te žuvį) ėmėme regzti atakas, tiesa, priešininkų gynyba veikė kaip laikrodukas (kap tyčia). Visgi pirmajame kėlinuke po traumos grįžęs Mindė sušvelnino rezultatą ir atgaivino viltį žaisti finale.
Per pertrauką pakėlėme kovinę dvasią ir išėjome vedini tikslo bent jau išlyginti. Varžovai, kaip ir pirmą, taip ir antrąją dalį ramiai gynėsi ir karts nuo karto bėgdavo į kontrataką. Viena jų mums ir vėl tapo pragaištinga. 4:1, bet kovoti nesustojame. Užspaudėme priešininkus lyg kontrabandininkus prie Baltarusijos sienos, galop Augis vėl sušvelnino rezultatą. Turėjome dar porą progų, bet bet...pritrūko laiko. Taigi - Varėnos futbolo taurės finalas vėl lieka tik miražu, kitą savaitę bandysime imti trečią vietą.
Bet kokiu atveju, tai antrosios sezono dalies pradžia, nepuolame į neviltį, viskas ok.

Anonsas:
Rugpjūčio 19 d., 18:30, Varėnos stadione žaisime dėl bronzos medalių. Varžovas - Šilas (Svaika, Kacynas, Sartė). Būkim biendi, bet teisingi, Šilas stipresni už Pasienį. Iš anksto sveikiname Jaunimą (ypač Airingą ir Audrių) su čempionų žiedais.

Iki!

2 komentarai:

FK Merkinė rašė...

ačiū Deividai už žodį, kažkaip netikėta buvo čia rasti kažką naujo. Visus su artėjančia antra sezono dalimi. Savaitė beliko. ;)

Deividas Petrulevičius rašė...

simbolinis sugrįžimas pažymėtas įvarčiu, Minde :)