2009 m. birželio 13 d., šeštadienis

Alytaus miesto šventės proga - užtikrinta Merkinės pergalė!

Alytaus SFL čempionato VI turą Merkinės futbolistai žaidė dabartinėjė Dzūkijos sostinėje. Nors susitikimo diena - penktadienis - nebuvo itin paranki dirbantiems merkiniškiams, tačiau, kaip jau tapo įprasta, suvažiavo beveik visi.
Susiradus paslaptingąjį Panemunės stadioną, bet dorai neapšilus, teko žengti į aikštelę ir pradėti varžybas. Pirmosios rungtynių minutės parodė, jog Triobet vaikinai buvo kaip niekad nusiteikę kovoti kiek tik jėgos leidžia. Tiek aikštelės centre, tiek kraštuose vyko įnirtingos mikrodvikovos tarp šeimininkų ir svečių. Atrodė, jog alytiškiai greitesni, ryžtingesni ir apskritai "šviežesni". Merkinės vyrai kiek snūduriavo, trūko susikaupimo ir tikslumo. Visgi, šiek tiek apšilus ir įsibėgėjus, prasidėjo pavojingos atakos link Triobet vartų.
Pirmasis pasižymėjo Brinza, kuris po sėkmingo Robkės perdavimo lengvu smūgiu pergudravo šeimininkų vartininką.
Tiesa, jau greit Merkinės gynėjai aplaidžiai praleido vieną iš greitųjų alytiškių, kuris atstatė pusiausvyrą.
Iki pirmojo kėlinio pabaigos Merkinė turėjo dar bent keletą progų pasižymėti, tačiau visos likusios rungtynių batalijos persikėlė į antrąją varžybų dalį.
Po trumpo poilsio abi komandos nenuleido garo ir išlaikė aukštą tempą.
Merkiniškius gražiu ir tiksliu smūgiu galvą į priekį išvedė Plytnikas.
Alytiškių šis svečių akibrokštas neišgasdino ir greit, po sumaišties merkiniškių gynybos linijoje, rezultatas vėl tapo lygus.
Merkiniškiai kiek pakoregavo savo sudėtį aikštelėje, suaktyvino puolimą, pradėjo tiksliau, aštriau perdavinėti kamuolius ir tuomet pasipylė...
Komandą į priekį išvedė tas pats tikru Merkinės sirgalių numylėtiniu tampantis Plytnikas.
Pagaliau, po keletos netikslių smūgių, prabilo ir rezultatyviausias merkiniškis Vytas B., atlikęs neįtikėtiną reidą nuo aikštelės centro prieigų iki pat alytiškių vartų tinklelio.
Ir galop - fantastiškas Mindės įvartis, kai itin aukštai išspirtas kamuolys perskrido Triobet vartų sargą ir ties "divetke" (atsiprašau kalbininkų) suspurdėjo tinklelyje.
Rungtynių pabaigą merkiniškiai sužaidė ramiai, be chaoso.
Po susitikimo merkiniškiai tradiciškai suėjo į aikštę, sušuko "Merkinė", padėkojo iš gimtojo miesto atvykusiems sirgaliams ir į savo saskaitą įsirašė dar 3 taškus.
Man of the match - Plytnikas.
Dabar su 9 taškai esame 3, bet iki Aukuro - Jiezno rungtynių prisivijome jiezniškius. Alytaus SFL (kaip ir Varėnos čempionate) skelbiama pertrauka.
Turėsime laiko išsigydyti traumas, susitvarkyti komandos finansus (!), pasideginti prieš mėnulį, išsimaudyti Stangėje ant akmens, išsikepti Vyto žadamą kumpį, pasikviesti Dymos gvardiją papiknikaut prie kurio nors iš Merkinės ežerų.
Tiesa, sklinda gandas, jog Merkinėje bus rengiama Alytaus SFL taurė, tad būkime budrūs ir sekime informaciją.
Komentaruose galite pasidalinti mintimis apie praėjusius SFL ir VFL turus. Pertrauka tam - puiki proga.

Борат Сагдиев тоже любит ФК "Меркине"!

3 komentarai:

Ramas rašė...

Šauniai! O dabar metas.. piknikams :))

Deividas Petrulevičius rašė...

Ramas jau anksciau pradejai piknikus :D o progu astriai pazaisti tikrai buvo :)

Ramas rašė...

Kada dabar antras ratas rajoninėse ir kiti ratai SFL? Rugsėjį?
Papiknikaut sočiai progų :)