2009 m. gegužės 13 d., trečiadienis

VFL II turas: pralaimėta po rimtos kovos

"Nes Varėnos futbolo lyga kaip visada trečiadienį" - niūniavo iš įvairių kraštų į Varėną suvažiavę merkiniškiai.
Šįkart susirinkta išties gausiai - iš Vilniaus atkako Vytas, Brindza, Deivis, Mindė Š., Defas, Boria, iš Merkinės - Robkė, Mindė Č. , Vytas Č., Lapelė, Zabkė.
Laukė rungtynės prieš čempionato favoritus - FK "Geros grindys" vyrus (nežinatiems - tai Dymos komanda, joje žaidžia ir keletas augalotų rankininkų bei senasis patyręs futbolo avangardas su Tekiu priešakį).
Žodžiu, susitikimą pradėjome labai ramiai, įžaisdami kamuolį nuo gynybos, aštriai įkirsdami. Tuo nustebinome varžovus ir pastrieji pasiūlė aukštus perdavimus priekinei raumenų pripompuotai puolimo linijai. Nors pirmieji pasižymėjo varėniškiai, tačiau po Robkės viražų varžovų baudos aikštelėję krito išlyginamasis įvartis. Pirmasis kėlinys baigėsi taikiai.
Antrajame kėlinyje varėniškiai labiau sustygavo savo žaidimą ir su Dymos pagalba daug atakavo, stengdamiesi trumpais perdavimais ištampyti merkiniškių gynybą. Likus 10 min. iki rungtynių pabaigos po sumaišties varėniškių aikštės pusėję pasijungęs Deivis, padedamas varžovo nugaros, įspyrė pirmąjį savo įvartį nuo 1942 metų vasaros. Atrodė, jog žaidimo gijos perimtos ir belieka išlaikyti pasiektą rezultatą. Deja, pergale patikėta per anksti. Per likusį laiką varėniškiai metėsi į puolimą ir pelnė net tris atsakuomuosius įvarčius. Svajkai (beje, teisėjavusiam nelabai užtikrintai) užbaigus rungtynes įsivaizduojama Varėnos stadiono švieslentė paskelbė FK "Geros grindys" pergalę rezultatu 4:2. Su tuo ir sveikiname! Buvo gera kova, su nekantrumu laukiame susitikimo Merkinės El stadio centrale.
Varžybų žaidėjas: Defas. rungtynių pradžioje pasakęs - "Gal jau yra jaunesnių, kurie gali pažaisti" - šis nesenstantis, nerūdijantis, nesudaužomas, nesulaužomas, nepadegamas vijurkas sužaidė berods be keitimų ir dar kartą pasiuntė aiškią žinią jaunesniems - kai yra noras, yra ir rezultatas.
Laukia penktadieninė dvikova prieš Senąją Varėną. Norisi pergalės savo gimtojoje aikštėje.
Iki

5 komentarai:

mindaugas rašė...

Defas vakar buvo geriausias.

mindaugas rašė...

Geras įvartis Deividai.

Mindaugas (dvynys) rašė...

geros tikrai rungtynes buvo ir priesininkai mano nuomone kaip nebudinga varenai buvo gana draugiski :)

Deividas Petrulevičius rašė...

tu nestovejai gynyboj, Minde, kur mes su Defu stumdem (arba buvom stumdomi) legaliu anaboliku uzvalgiusio Merkines fizruko :)

Mindaugas (dvynys) rašė...

na bet jis gale atejas su puse apsikabino tikino kad geros varzybos :) matyt prisimine kad musu mokykloje mokytojauja ir gandas nubegs apie ji nes girdejo mokiniai tariant visokiausius keiksmazodzius ir juokingus epitetus ;)