2009 m. gegužės 8 d., penktadienis

Varėnos rajono pirmenybės. I turo apžvalga

FK „Merkinė“ 2 – 1 FK „Daugai“.
FK „Merkinė“ komandai atstovavo: Vytas B., Brindza, Mindaugas Š., Mindaugas Č., Ramas, Boria, Deivis, Lapelė, Edgaras Jankauskas, Milas.
Lengvos kovos prieš varžovus iš giliomis futbolo tradicijomis garsėjančio Daugų kaimo (atsiprašau – miestelio) niekas nesitikėjo. Rungtynės prasidėjo aktyviomis daugiškių atakomis ir pavojingomis merkiniškių kontratakomis. Nepraėjus nei 5 minutėms itin techniškas, greitas ir dailią garbaną išpuoselėjęs Daugų puolėjas stipriu kirčiu per koją suklaidino Deivį ir nuo tikslaus jo smūgio Merkinės vartus išgelbėjo tik visų mylimas Boria. Kaip atsakas, ant lėkštutės buvo pateiktas Mindės Č. spurtas link priešininkų vartų, deja, tik patikrinęs vartininko kelių stiprumą. Artėjant 18 minutei prie Daugų vartų buvo pakeltas kampinis, Brindza varžovų aikštelėje parodė porą „Šaolinio“ futbolo elementų ir kamuolys atsidūrė tinklelyje. 1:0. Tokia netikėta rungtynių eiga tik dar labiau užvedė daugiškius ir šie pradėjo nepaliaujamą Merkinės vartų šturmą. Pirmojo kėlinio pabaigoje, po sąmyšio baudos aikštelės prieigose, turbūt seniausias rungtynių žaidėjas iš Daugų, dar menantis ilgus jaunystės pasisėdėjimus su Maradona ir Viačeslavu Sukristovu, sudrebino merkiniškių viršutinį vartų skersinį.
Antrasis kėlinys. Žaidimas nepasikeitė. Merkinės gynėjai turėjo daug darbo atmušinėdami techniškas ir grubias Daugų atakas. Po vienos iš tokių atakų krito Mindė Š. ir jį gana sėkmingai pakeitė Lapelė. Antrojo kėlinio viduryje po aukšto kamuolio pakėlimo į baudos aikštelę garbanotasis daugiškis prašoko Brindzą ir galvą įmušė išlyginamąjį įvartį. Kai atrodė, jog rungtynės ir baigsis lygiosiomis, Brindza vėl nutarė pajuokauti ir po lengvo kamuolio prilietimo pelnė antrąjį įvartį. 2:1.
Teisėjui Juliui paskelbus rungtynių pabaigą, merkiniškiai juokdamiesi paliko aikštę papildydami savo kraitį trimis nelengvais taškais.Rungtynių žaidėjai: Brindza ir Boria.
Sudėk sakinį iš populiariausių rungtynių sąvokų: „išnešk kamuolį“, „pabėgęs iš internato“, „kaimietis“.
Rungtynių neteisybė: nežaidę Milas ir Edgaras Jankauskas, kitą kartą treneris leis abu.
Deivis

Komentarų nėra: