2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Revanšas su kaupu: Merkinė - Jieznas, 4:1

Lietingas praėjusio sekmadienio oras nesutrukdė Merkinėje įvykti jau V Alytaus SFL čempionato turui. Nors dar 1 val. dienos ant El stadio centrale gulėjo nenugrėbta žolė, o užribio bei baudos aikštelių linijos egistavo tik teoriniuose pamastymuose, bet merkiniškiai, nepabūgę prasto oro, susibūrė ir pagrindinę miestelio aikštelę pavertė tikru "Karvutės" saldainiuku arba "Raugerškių" bombonke.
Galima padėkoti varžovams, kurie iš broliško Jiezno atvežė gerą orą bei rimtą užsidegimą, pažadinusį ir šeimininkus.
Merkinė, lyginant su pirmuoju susitikimu prieš jiezniškius, pasistiprino keletu gynybos linijos žaidėjų, susigrąžino stabilųjį vartų sargą Borią, taip pat vieną iš ekipos lyderių Dymą, perstūmė į aikštelės centrą šalia Brinzos, Plytniko ir Sartės.
Toks taktinis išsidėstymas ir nulėmė, jog nuo pat pirmųjų minučių šeimininkai perėmė kamuolio valdymo kontrolę, apdairiai keitė atakos kraštus ir itin dėmesingai saugojo Vytautą Bajorą bei jo draugus.
Pirmasis įvartis krito jau 5 rungtynių minutę, kai varžovų baudos aikštelėje buvo grubiai pargriautas Mindė. 11 m. baudinį lengvu smūgiu realizavo Plytnikas dar kartą patvirtindamas savo šaltakraujiškumą ir aukštą meistriškumą (kalbėt mažai - daryt daug).
Jiezniškiai neužsidarė gynyboje ir kamuoliais nuolat maitino savo priekinę liniją. Kėlinio viduryje teisėjas paskyrė laisvą smūgį į Merkinės vartus, Vytautas Bajoras suktu smūgiu nuginklavo Borią, tačiau įvartis neįskaitytas - sirgaliai lengviau atsikvėpė.
22 minutę savo žygį pradėjo Vytas, smūgiu iš kairio krašto nuginkluodamas Jiezno vartus. Ir to rezultatyviausiam merkiniškiui neužteko - jau 32 minutę Vytas dar kartą savo uoslės receptoriais pajuto pergalės skonį ir greičio bei technikos pagalba sudrebino varžovų tinklelį.
Pirmajame kėlinyje puikias progas pasižymėti turėjo Brinza, Plytnikas, Mindė.
Antrajame kėlinyje jiezniškiai daug drąsiau veržėsi į merkiniškių aikštelės pusę ir Boriai net kelis kartus teko gesinti rimtą gaisrą. Prie to prisidėjo ir itin stabiliai žaidusi gynybos linija - Sieras, Modė, Linas ir Edvinas.
50 minutę Mindė sėkmingai prasiveržė kairiuoju kraštu ir pergalingai užbaigė ataką stipriu gražiu smūgiu į kairįjį vartų kraštą.
Jiezniškiai visgi sugebėjo sušvelninti rezultatą, kai 85 rungtynių minutę Vytautas Bajoras pabėgo nuo gynėjų ir perkelė kamuolį per Borią.
Galutinis rezultatas: 4:1
Susitikimo žaidėjas: Vytas
P.s. rungtynėse savo jėgas išbandė ir Kieša, Šapalai, Lapelė.
Ačiū Dymos gvardijai, pagarba atėjusiems, ypač ruošusiems stadioną, žemai lenkiamės jau pastoviais tampantiems sirgaliams (turim geriausią lankomumą Alytaus SFL). Sėkmės varžovams - kova buvo korektiška ir sportiška.
Čempionatas tęsiasi.
Deivis

3 komentarai:

Mindaugas (dvynys) rašė...

puikus straipsnis kaip ir visa laika :)

mindaugas rašė...

tikrai, deivi mes tylim, bet zinok skaito cia visa lt :)

Deividas Petrulevičius rašė...

it's all about football.