2009 m. vasario 18 d., trečiadienis

Antrasis ratas: degančios akys, verdantis kraujas!

Po nesėkmingo pirmojo „Umbro“ taurės rato Merkinės futbolistai turėjo puikią galimybę fiziškai ir morališkai atsipūsti, išvažiuoti į kalnus paslidinėti, pasipliuškenti gimtojo prūdelio eketėje, pagaliau pamaloninti savo damas laisvais savaitgaliais ir netgi sukirsti keletą riebių cepelinų.
Skaudūs pralaimėjimai, nepelnytos lygiosios, daugybė praleistų įvarčių užsimiršo atguldami į komandos istorijos metrasčius. Atėjo laikas atverti naujas duris ir už jų sutikus pačius aukščiausius laiptus, žengti jais degančiomis akimis ir verdančiu krauju (žodžiai iš slapto B.H.Obamos dienoraščio) :)
Taigi vaigi, patekome į vadinamąją „Lūzerių lygą“, kurioje, neslėpkim, nusėdo prasčiausiai pasirodžiusios komandos. Šis faktas tik iš pirmo žvilgsio nuteikia nuobodžiam ir melancholiškam vaizdeliui. Visgi neabejotina, jog nesėkmingai pasirodžiusios ekipos bus ištroškusios pergalių, įvarčių, lygios kovos ir noro įrodyti – „Lūzerių lygoj“ mes nepelnytai“.
D grupėje žaisim prieš: „Troją“, „Katastrofą“, „Žaibus“, „Setą“, „Trivartį“, „Kiemą – Audrą“, „GB United“, „Forum-Cinemas“, „Paberžę-Arpą“, „Gelgaudiškį“, „Olimpą“.
Nesigilinant į smulkmenas verta pabrėžti, jog keletas komandų ne pirmus metus žaidžia Sekmadienio futbolo lygos C, Farm 1, Farm 2 divizionuose, taigi pasižymi stabilumu ir savitarpio supratimu. Kitos komandos, kaip ir FK „Merkinė“, į Vilniaus mėgėjiško futbolo pasaulį įsiveržė iš niekur (iš dangaus, iš žemės, iš krūmų, iš požeminės perėjos), taigi gali būti ir visiškai sumindytos, ir žiauriai kietos. Lauksim, kovosim.
Šio straipsnio autorius, tai pat Aivaras ir Ramas siunčia linkėjimus dar vienai savo komandai - „Trojai“ - ir nekantriai laukia draugiško pasivaržymo aikštelėje.
Beje, draugams iš Varėnos paskutinėse pirmojo rato varžybose kiek nepasisėkė. Pralaimėta ir patekta tik į C divizioną. Bet kokiu atveju, šiemet jie neša rajono futbolo vėliavą, o mes kol kas vejamės.
Artimiausios varžybos:
2009 02 28 (Šeštadienis)
Merkinė – Forum – Cinemas (Prognozės: reik laimėt)
Merkinė – Paberžė-Arpas (Prognozės reik laimėt)

3 komentarai:

Deividas Petrulevičius rašė...

Vakar naktį, matyt dėl to, jog prieš miegą dzūkišku įpratimu užvalgiau kaimiško lašinio su cibuliu, sapnavau tokį vaizdinį:
žaidžia FK "Merkinė" antrame rate prieš "GB United" kultūristus, krenta vienas įvartis po kito ir, kas smagiausia, toks tempas išlaikomas iki rungtynių pabaigos.
"Tai ženklas", - pasakytų, koks išprotėjęs futbolo entuziastas.
"Tai netolima realybė", - pasakys tūlas merkiniškis :)

mindaugas rašė...

Kita savaite.

Mindaugas (dvynys) rašė...

kelinta val, ar praskaiciau, Deivi pritariu, Mindysim