2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Naujienos iš už tvoros

Sveiki,

Kol kuriame planus apie žiemos turnyrus, trumpa informacija iš už tvoros, t.y. apie tai, kaip FK Merkinė futbolininkams sekasi ragauti legionierių duonos.

Didžiausia šviežiena. Šiandien Aivaras ir Deividas kartu su SKK "Oniksas" ekipa (su kuria treniruojasi nuo rugsėjo mėnesio) žaidė SFL Omnitel Cup atrankines varžybas. Per 8 mačus mistiniai akmenys iškovojo tris pergales, tris kartu sužaidė lygiosiomis, dukart pralaimėjo bei, užėmę ketvirtą vietą savo grupėje, prasibrovė į pagrindinių pirmenybių D grupę (viso dalyvavo 17 septyniukių).
Aivaras, jei neklysta statistika, pelnė 3 įvarčius. Tikimasi, jog prie komandos kitoms laukiančioms varžybos prisijungs ir treniruotes lankantis Šarūnas (Sakalauskas).

Taip pat verta priminti, jog Vilniaus SFL 2011 m. sezone FK Katastrofos gretose žaidė Ramas Keyda (toks užrašas ant futbolininko marškinėlių). Sezono rezultatas - 3 vieta D1 divizione, 1 geltona kortelė ir 1 įvartis. Neprastai.

Tiek šiam kartui, mastom apie žiemos turnyrą 3x3 Internato salėje.

2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Mūras 3:2 Internatas

Šiandien Merkinės futbolo entuziastai sužaidė tradicinį derbį ir užbaigė 2011 m. lauko futbolo sezoną.
Kaip visuomet, jėgas surėmė FKK "Mūras" ir FK "Internatas 1960". Kitaip ne paskutinį sykį, šį drėgną, bet nelietingą sekmadienį mūriečiai surinko tik 7 žaidėjus ir turėjo verstis be keitimo. Paskutiniųjų metų Merkinės futbolo ekipai Nr. 1 atstovavo Aivaras Brinza, Vytautas Batulevičius, Šarūnas Kirkliauskas, Mindaugas Černiauskas, Justinas Batulevičius, Linas Nekrošius ir naujokas Mantas Staniulis. Internatas, prisimindamas skaudų pralaimėjimą prieš metus vykusiame mače, pasistengė ir surinko bene stipriausią sudėtį nuo pat vienuolikės susikūrimo pradžios: Robertas Petrulevičius, Linas Švilpa, Kęstutis Verseckas, Lukas Milaševičius, Martynas Kriukonis, Audrius Kašėta, Irmantas Kašėta, Arūnas Glavickas, Mantas Stadalninkas, Vaidas Večkys ir naujokai Paulius Glavickas bei Rolandas Zuikis.
Rungtynės prasidėjo aukštu abiejų vienuolikių žaidimo tempu. Jau pirmąją minutę Internato puolėjas Rolandas praskrodė visą Mūro gynybą ir itin pavojingai smūgiavo į vartų stačiakampį. Kiek atsitokėjusi Aivaro kariauna ėmė regzti tradicines "a la barcelona" atakas, kurias kūrybingai valdė tai pats kapitonas, tai Vytas, tai Justas. Tiesa, į nuolatinius varžovų antpuolius internacionalai atsakė kieta, tikslia ir kovinga Arūno, Lino, Manto ir Deivio gynyba. Pastarieji, plėtodami gynybinio futbolo taktiką, siekė atsakyti kontratakomis, kurių smaigalyje atsirasdavo Irmis, Paulius, Rolandas, Audrius, Kęstas, Lukas, Vaidas.
Pirmoji įskilo Internato gynyba, kurios klaidomis pasinaudojo Justas, vienas prieš vieną pergudravęs Martyną. Internatas nesustojo ir dar pirmojoje mačo dalyje išlygino rezultatą - puikiu tolimu smūgiu iš kairio kampo savo pusbrolį Šarūną nuginklavo Audrius.
Antrasis kėlinys. Vienoje iš pirmųjų atakų Internato gynėjai užsižaidė savo zonoje ir šio epizodo nepraleidę Mūro vanagai nuskubėjo link jų vartų. Rezultatas - Arūno įvartis į savus vartus. Nuo šio momento mūriečiai galutinai perėmė iniciatyvą (į antpuolius aktyviai jungėsi netgi gynėjai Mindaugas, Linas ir Mantas) ir galop pelnė trečiąjį įvartį - Aivaro perduotas kamuolys pateko į Vyto kojas, pastarasis gudriai apžaidė Liną ir Deivį bei nuginklavo Robkės saugomus vartus. Kai atrodė, jog varžybų intriga pasibaigė, savo žodį tarė Vaidas - šis senosios gvardijos laikų saugas iš atakos gilumos pakeltą kamuolį gudriu smūgiu perkėlė per kiek toli iš savo vartų išėjusį Šarūną.
Likusias 20 minučių vyravo atakuojantis futbolas, kadangi Mūras siekė palaikyti greitą tempą, na o Internatas - tiesiog išlyginti rezultatą.
Teisėjo Vidmanto Ulbino paskelbta varžybų pabaiga užfiksavo dar vieną Mūro pergalę. 3:2.

Mačo žaidėjas: Justas Batulevičius.
Mačo įvartis: Audrius Kašėta.
Mačo staigmena: puikus naujokų įsijungimas ir Robkė ant vartų.

Grįžta intriga į Merkinės derbį...

Ačiū žaidėjams, teisėjui, sirgaliams. Einame į salę, prasideda žiemos sezonas.

2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis