2010 m. spalio 31 d., sekmadienis

Jie - bronziniai Alytaus sekmadienio futbolo lygos prizininkai

Š. m. spalio 30 d. Alytuje įvyko Sekmadienio futbolo lygos uždarymas, kurio metu apdovanotos ekipos prizininkės (Centras, Aukuras, Merkinė), įteikti asmeniniai prizai, pasivaišinta alumi, užkandžiais, surūkyta taikos pypkė su varžovais. Gaila, jog šventėje dalyvavo ne visi FK Merkinė klubo futbolininkai, tikimės atsigriebti per savąjį uždarymą (lapkričio 13 d. Merkinėje, sekite informaciją).



Pristatome bronzinius prizininkus:




Vartai:

Airingas Šablinskas

Šarūnas Kirkliauskas

Raimondas Petrauskas

Gynyba

Arūnas Glavickas

Arūnas Sartauskas

Deividas Petrulevičius

Dmitrijus Krupovičius

Kęstutis Černiauskas

Linas Nekrošius

Lukas Milaševičius

Povilas Miškinis

Sergėjus Krupovičius

Saugai:

Aivaras Brinza

Audrius Plytnikas

Šarūnas Keidūnas

Eugenijus Lapelė

Gediminas Butavičius

Gediminas Reinartz

Justinas Batulevičius

Laimonas Švilpa

Laurynas Juškevičius

Matas Pauliukas

Mindaugas Šapalas

Modestas Milius

Ramūnas Keidūnas

Rytis Leskauskas

Tomas Nedzveckas

Puolimas:

Audrius Kašėta

Irmantas Kašėta

Kęstutis Verseckas

Mindaugas Černiauskas

Robertas Petrulevičius

Svajūnas Žemaitis

Tomas Barysas

Vytautas Batulevičius


Savo geriausius skelbisime po derbio/sezono uždarymo!

2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Alytaus Sekmadienio futbolo lygos sezono uždarymas

Sveiki,
Š.m. spalio 30 d. 17:00 Alytuje, Medvilnės kultūros rūmuose (1 aukšte esančioje kavinėje) vyks antrojo Alytaus Sekmadienio futbolo lygos sezono uždarymas ir geriausiųjų pagerbimas.
Kaip žinia, iškovojome bronzos medalius.
Kadangi visi ekipos žaidėjai daugiau ar mažiau prisidėjome prie šio pasiekimo, kaip tikra komanda sudalyvaukime ir uždaryme. Nusipelnėme to, sezonas visgi buvo itin ilgas ir varginantis.
Iš Merkinės preliminariais duomenimis pajudės 2-3 mašinos (Mindė, Defas, Vytas/Robkė (gal)), tad organizuokimės laiką, o vieta turbūt aiški - cerkvė.
Tai bus bendras visų ekipų sezono uždarymas, o savajį planuojame lapkričio 13 d. (šeštadienį), po derbio, tikėtina, kad Vazos pastate (prie cerkvės), tikėtina, kad su pirtim, programa ir netikėtumais. Sekite informaciją.

ASFL XVIII turas: Ugnerą neįminė merkiniškių mįslės

(Foto: Irmis priminė, jog senoji gvardija turi parako dar ne vienam sezonui)
"Pokšt" - toks garsas pasigirdo beveik iškarto po paskutinių merkiniškių varžybų antrojo Alytaus sekmadienio futbolo lygos sezone. Ne ne, tai dar nebuvo fejerverkai, kuriuos išvysime gimtajame miestelyje kiek vėliau. Tai buvo simbolinis pergalės šampanas: už komandą, už rezultatą, už paskutinį akcentą - pergalę prie Luksnėnų Ugnerą.
Nors varžovai šį kartą tikėjosi įgnybti Merkinės ekipai, žaidusiai ne stipriausios, bet tikrai ne mažiau ambicingos sudėties, tačiau jiems to padaryti nepavyko. Nuo pat pirmos iki paskutinės minutės susitikimo svečių persvara, pasitikėjimas savimi ir pavojingos atakos neleido suabejoti galutine baigtimi.
Jeigu trumpai chronologiškai (trolologiškai), tai:
Rungtynes abi vienuolikės pradėjo drąsiai, be didesnių pasidairymų. Pirmosios minutės lyg ir bylojo, jog tiek vieni, tiek kiti nedels atakuoti ir neužsidarys gynyboje. Merkinėje vartuose stojo Šaras, gynybos centre šių eilučių autorius ir Mindė Č., kairiam gynybos kampe Augis, dešiniam - Mindė Š., centro sauguose Aivaras ir Boras, kraštiniuose sauguose Gedas ir Audė, puolime - Irmis ir Vytas B. Juos gana sėkmingai visų varžybų metu keitė Modė (iki greitos traumos), Lukas, Ramas.
Pirmieji sėkmingai ataką užbaigėme mes: po lengvos sumaišties varžovų aikštelėje Irmis taikliu smūgiu išvedė į priekį.
Neilgai trukus prabilo ir Vytas, pelnęs jau 14 įvartį čempionate.
Tiesa, varžovai atsigriebė, kai visiškai subyrėjusi gynyba leido jiems sušaudyti tuščius Šaro vartus.
Visgi kylančią mačo įtampą sumažino tas pats Irmis atlikęs pirmąjį dublį čempionate.
Taigi po pirmojo kėlinio 3:1.
Antrajame kėlinyje Luksnėnai kur kas dažniau lankėsi mūsų baudos aikštelėje, kėlė sumaištį tik su dviem nominaliai gynėjais žaidusiems merkiniškiams.
Bet ir vėl, į mylimą priekį nubėgęs Mindė Č. kalė beveik galutinį vinį į varžovų inkilą.
Tiesa, antrojoje kėlinio pusėje Šaras "prasileido" kuriozišką smūgį iš tolo tiesiai per atsivėrusias rankas. Buvo juokinga, nes pirmavome užtikrintai, kitu atveju būtų graudu ir girdėtūsi Dymos šauksmas :)
Pabaigoje neišlaikė Boro nervai, jis teisėjui pasakė "kap tau negėda" ir užtatai gavo pelnytą/nepelnytą raudoną kortelę.
Na va, taip ir baigėme sezoną. Kaip ir minėta, iššovėm šampaną, atlikom šventinę fotosesiją ir išsiskirstėm iki sezono uždarymo.

Mačo didvyris: Irmis.
Mačo atradimas ir antausis ekipos sporto vadybininkams bei strategams: Lukas.

2010 m. spalio 21 d., ketvirtadienis

Paskutinėse SFL sezono varžybose - sensacingai didelis etninių merkiniškių desantas

(Foto: Ramūnas pasiruošęs pademonstruoti Gardino gatvės futbolo tradicijas)
Ką gi, vaigi, taigi, nagi, vėlgi antrasis Alytaus Sekmadienio futbolo lygos sezonas priartėjo prie pabaigos. Beliko varžybos su paskutinėje vietoje turnyrinėje lentelėje esančiais Luksnėnų Ugneros futbolo meistrais ir pameistriais.
Pirmajame susitikime su varžovais "išplėšėme" pergale rezultatu 13:1 (tąkart Dyma pelnė 4, Vytas 4, Irmis 1, Tomčiukas 1, Aivaras 3 įvarčius), antrajame mače patyrėme kiek didesnį pasipriešinimą - laimėta 6:2 (Vytas 1, Mindaugas 2, Robkė 1, Boras 2 įvarčiai).
Šį kartą turėsime išties išskirtinę komandos sudėtį. Tikėtina, jog dėl įvairių priežasčių neprisijungs desantas iš Varėnos, užtat sulauksime vietinio jaunimo ir rečiau varžybose besilankančiųjų futbolininkų paramos.
Nepaisant turnyrinės lentelėje esančio skirtumo, prognozuokime įdomią kovą. Galbūt Ugnera turės rimčiausią šansą šiame sezone mesti mums žieminę iššūkio pirštinę be pirštukų.

Ponai ir ponios, įdomiausia anonso dalis, planuojama sudėtis:

1. Aivaras; 2. Deivis; 3. Mindė Š; 4. Šaras Kirkl; 5. Audė; 6. Irmis; 7. Gedas R.; 8. Modė; 9. Lukas; 10. Matas; 11. Lauris; 12. Vytas B. 14. Ramas; 15. Augis. 16. Justinas B. (ne Bieberis, o Batulevičius).
Olė - vien etniniai merkiniškiai (išskyrus Vytą B., kuris kilimo iš Purplių ir Gedą R., kuris nuo Lazdynų mikrorajono).

Iki greito visiems!

2010 m. spalio 17 d., sekmadienis

ASFL XVII turas: užtikrintas revanšas prieš Nemunaitį


(foto: Ateitis prasidėjo šiandien)

Sinoptikų prognozuotas sniegas sekmadienį neatslinko ir merkiniškiai turėjo puikią bei šiltą (oras buvo itin geras) progą išvysti paskutines savo mylimos futbolo ekipos namų varžybas antrajame Alytaus sekmadienio lygos sezone. Gausiai susirinkę Merkinės futbolininkai siekė tik pergalės - ne tik dėl mažos ir nelabai realios galimybės išplėšti sidabrą, bet ir dėl garbės, taip pat sirgalių. Nemunaitiškiai, nors visas mintis sutelkę į artėjantį Legea taurės finalą, atvyko rimtai nusiteikę ir, kaip visada, išspaudę vieną kitą štangutę, vieną kitą tūkstantį pritūpimų (augaloti vyrai, jopikšliopt). Varžybos startavo ir beveik pusę pirmojo kėlinio vyko atkakli kova aikštelės viduryje. Tiesa, nepraėjus nė kelioms akimirkos patikimasis centro saugas Robkė buvo priverstas išeiti iš aikštelės - atsinaujino čiurnos trauma. Tokiu būdu šalia ekipos dispečerio Aivaro stojo Mindė, trumpai Matas bei Audė ir, reikia pripažinti, praėjo kiek daugiau laiko, kol vyrai tarpusavyje sužaidė. Priekyje savo gretose ir vėl turėdami "supermeną" bei šiaip gerą žmogų Borą, taip pat Audę, vėliau - Vytą B., merkiniškiai taikė įprastą taktiką - greitis, aštrūs aikštelės pusių keitimai, trumpi perdavimai, klastingi smūgiai. Sukūrę bent kelias pavojingas, bet netaiklias progas, Merkinės futbolininkai pradėjo nervintis, dėl ko Nemunaičio priekinės linijos žaidėjai ėmė nuolat grasinti Airingo vartams. Bent keletą epizodų nemunaitiškiai neišnaudojo šimtaprocenčių progų ar įklimpo varžovų gynyboje. Jau antrąjį turą iš eilės pasinaudojome puikia banalia fraze - neįmuši tu, įmuša tau. Pirmajam kėliniui artėjan link pabaigos pagaliau prakiuro varžovų vartai - tikslų Aivaro perdavimą iš kairio krašto gavęs Irmis vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus (gražus įvartis, itin didelis džiaugsmas sirgaliams, ypač tiems, kurie dar mena senosios gvardijos laikus). Galop pirmą kartą Merkinės futbolo istorijoje išvydome pusbrolių Aivaro ir Lauryno tandemą - pastarajam skersavus iš dešinio krašto, komandos kapitonas kiek pasitaisė kamuolį ir padvigubino rezultatą. Antrasis kėlinys. Kiek ramiau jautėmės, į žaidimą daug aktyviau įsijungė Vytas, taip pat Matas, Laurynas. Vėlgi kuriamos progos, daug sėkmingiau atremiamos varžovų atakos (pasigavom jų lyderį Tomą Rakauską). Likus 15 minučių nutiko du dalykai - varžovai išjungė šių eilučių autorių, o Vytas, švęsdamas savo gimtadienį, pelnė jau 14 įvartį čempionate. Drąsiai į žaidimą "įėję" debiutantai taip pat turėjo progą džiaugtis, kadangi Nemunaičio triuškinimą užbaigė Matas, šaltakraujiškai realizavęs 11 m. baudinį. Pabaigoje pavojinguose epizoduose puikiai sužaidė Airingas, traukęs mirtinus smūgius, itin aktyvus varžybose buvo Defas, nepailstantis Defas. Be abejo, kaip visada pasiaukojančiai žaidė ir lyderiai (visi gi žino, kas tai tokie lol).

Nuskambėjo teisėjo švilpukas, surikome "Merkinė", padėkojome sirgaliams ir atsisveikinome su gimtuoju stadionu, tikėkimės, iki kitų metų.


...Aukuras laimėjo prieš Centrą ir pelnė sidabrą... dabar tiesiog džiaukimės tuo, ką iškovojom, kitą savaitgalį garbingai užbaikime sezoną ir padarykime gerą uždarymą! Jopikšliopt!


Trololololo - http://www.youtube.com/watch?v=xUlw4NT08Ds&feature=related.

2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

Komanda yra komanda


ŠĮ sekmadienį paskutinės FK Merkinės rungtynės savam stadione šį sezoną. Visi, visi susirenkam. 14.00. Rungtynės su Nemunaičio. Nesvarbu, kur esi, bet turi būti. Mes už MERKINĘ.

2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

SFL bronza - jau merkiniškių rankose!

(Foto: Bręsta "padkačiukas")
Nors jau daug iššnekėta, išsidalinta, išplatinta, tačiau dar kartelį norisi sugrįžti į bronzines FK "Merkinė" varžybas, vykusias praėjusį sekmadienį Prienų "Miško baravyko ir kazlėko" stadione.
Po skambaus spyrio į mėnulį praėjusio savaitgalio varžybose prieš "Centrą", šį kartą merkiniškiai į susitikimą važiavo net iš trijų krypčių: mylimos Merkinės, gerbiamos Varėnos, pižoniško Vilniaus.
Susikaupę veidai, tampomi raumenys, amortizuojami kamuoliai, trys ultros ir dar iki rungtynių susipykę varžovų žaidėjai - tokio konteksto supami merkiniškiai žengė į aikštelę.
O aikštelėje buvo visko.
Vėlgi išryškėjo koordinacijos tarp atskirų grandžių stygius: tai gynyba nepasijungia, tai saugai pamiršta centrą, tai puolėjas nespėja bėgti po aštraus perdavimo. Visgi, kol gynyba kantriai kūrė dirbtines nuošales ir stabdė greitus bei techniškus Prienų puolėjus, saugai ir Vytas sugebėjo sukurpti bent tris šimtaprocentines progas, kurių, deja, neišnaudojo. Varžovai pirmąjį kėlinį beveik neturėjo galimybių, o jei jų atsirasdavo - Airingas šast ir vietoje. Išvada po pirmojo kėlinio - treniruočių ir praktikos stoka (kai kurie lošia 3 kartu per savaitę, kai kurie - nė karto ir dar alaus išgeria).
Per pertrauką vyravo tyla, kurią trumpai perskrodė tradiciškai įdomi Defo istorija į ausį, Mindei Š. atsivėrusios ryškesnės pasaulio spalvos ir Alytaus "Aukuro" atstovų gliaudomų "semkių" aidai. Bet kokiu atveju, jautėsi įtampa ir apmaudas dėl neišnaudotų progų.
Galbūt dėl to beveik pusę antrojo kėlinio tik atsimušinėjome ir malėmės savo sukurtame chaose. Viskas galėjo baigti dar blogiau, nes po Dymos klaidos vietinis "Karčė" išėjo vienas prieš Airingą, tačiau pastarasis sužaidė superypatingai. Fuu... Matyt po šio šalto dušo nutarėme neriziguoti nemunaičiais ir ugnerom bei ramiai miegoti jau po šių varžybų.
Keletas sėkmingų perdavimų aikštės viduryje ir link varžovų vartų, Vytas išbėga į dvikovą su priešininkų vartininku ir įprastu būdu "tiesiai per aplinkui apeinant apskritimą" mušą įvartį. Jau ramiau, bet laikas vis nesibaigia.
Po kelių minučių mūsų laimei pasižymėjo vietinis "Karčė" ginčytiname žaidybiniame epizode pratrūkęs ir išsikeikęs teisėjų atžvilgiui 9 su pusę savaitės į priekį. Atsiradusios "tuštumos" leido suregzti dar vieną ataką: Vytas ir vėl gavo juvelyrišką perdavimą bei padvigubino rezultatą. Jau daug ramiau.
Liko 15 minučių ir kiek perdaug atsitraukėme į gynybą, dėl to varžovai sukūrė bent dvi itin pavojingas progas. Išgirstame teisėjo švilpuką ir tampame bronziniai, jau antrą sezoną iš eilės.
Nors žaidėme klampiai, tačiau kiekvieno asmeninis indėlis buvo toks didelis, jog to užteko pergalei.
Be tradiciškai pasiaukojančiai žaidusių ekipos lyderių (ne paslaptis, kas tai tokie) ir pagrindinės sudėties žaidėjų verta pažymėti gana sėkmingą Mato įsijungimą (vyrukas, mestas į pačia peklą nesutriko ir nesugadino reikalo), Audės kovingumą gynyboje, kaip visada - Irmio patirtį.
Ką gi, laukiau paskutinė dvikova prieš Nemunaičio kultūrizmo ir sambo čempionus bei Ugneros atstovus. Reikia pergalių ir Aukuro pralaimėjimų.
P.s. po varžybų dar ilgai kalbėjom, ultros pavaišino apynių šampanu, aptarėm viską nuo Veisėjų futbolo iki Varėnos rankinio ir Reaktoriaus "galavalomų". Team spirit, nekitaip.
Varžybų foto - http://www.kvitrina.com/ (skiltis "Galerijos")

2010 m. spalio 8 d., penktadienis

Pabandom iš naujo (aka XVII turas; Ąžuolas - Merkinė)


Po dviejų iš eilės nesėkmių FK "Merkinė" ekipa su 28 taškais vis dar lieka trečiojoje turnyrinės lentelės vietoje ir išlaiko teorinius šanus iškovoti sidabro bei gana realius - bronzos medalį. Trečią turą iš eilės merkiniškių laukia pajėgūs varžovai - prieniškiai. Priminsime, jog iki šiol vykusiose tarpusavio varžybose dukart pajėgesni buvo FK "Merkinė" futbolininkai, kartą Legea taurės varžybose nugalėjo Ąžuolas.
Galima drąsiai teigti, jog artėjantį sekmadienį į aikštelę išeis lygios ekipos. Tiesa, prieniškiai, kaip tikri veteranai, mėgsta pozicinį, lėtesnį žaidimą, logiškus sprendimus ir po standartinių atakų pelnomus įvarčius. FK "Merkinė" renkasi greitesnį, neretai net žaibišką ir nesulaikomą, žiūrovams mielą tempą.
Susitikimo baigtis svarbi tiek vieniems, tiek kitiems. Visgi pasvarstykime, kas aktualu FK "Merkinė". Pergalės atveju merkiniškiai užsitikrins bronzą ir varžybas su Nemunaičiu bei Ugnera traktuos kaip simbolines bei trofėjines (kaip kad Centras-2 šiuo metu). Lygiosios senosios Dzūkijos sostinėms vyrams reikš, jog likusieji du savaitgaliai turi būti pašventinti bent vienu ar trimis taškais, tikintis, jog pagrindinis varžovas dėl trečiosiios vietos nuolat klupinės. Pralaimėjimas sulygina taškų santykį su Ąžuolu ir viskas sprendžiasi per mačus su Nemunaičiu ir Ugnera. Priminsime, jog prieniškiai paskutiniuose turuose susitiks su Centru ir Aukuru (viena vertus tai grėsmingi varžovai, kita vertus, ar į aikštelę prieš ąžuoliečius išbėgs pagrindinės sudėtys).
Bet kokiu atveju, FK "Merkinė" privalo rinktis lengviausią kelią - pergalę prieš Prienų "Ąžuolą". Be to, neatmesti Aukuro nesėkmės galimybės ir vis dar pasiekiamų sidabro medalių.

Patvirtintomis žiniomis šį kartą FK "Merkinė" gretas gins:

Vartai: Kacynas

Gynyba: Defas, Deivis, Lapelė, Mindė Č.

Saugai, puolėjai: Aivaras, Audė, Robkė, Vytas B., Audrius, Gedas R., Irmis, Mindė Šapalas

Varžybų pradžia: 13:00

Vieta: Naujasis Prienų stadionas

Foto: kapitonas eina į varžybas

2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Merkinė - Alytaus Centras 3:5

Merkinė - Alytaus SFL čempionas Centras-2 / 3:5. Nors galima būtų kalbėti daug apie šias rungtynes, apsiribosime keletu pastebėjimų. Merkinė pirmą kartą šį sezoną į rungtynes susirinko devyniese. Truputį apmaudu, bet ką darysi. Vienaip ar kitaip "po pergalės jau čempionai" savo taškus dar turėjo pasiimti. 1:0; 1:1; 3:1; 3:3; 5-3 - galutinis rezultatas. Likus 2 minutėms rezultatas buvo 3:3, o pora minučių prieš tai Merkinė turėjo keletą progų, kurios galėjo lemti ir pergalę. Visgi yra kaip ir yra.

p.s. teisėjas eilinį sykį namuose užmiršo korteles