2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Viktorija, mums patinka tavo vardas

Merkinė – Prienų Ąžuolas. 3:1. Vos neparašiau 1:3 kaip kad teko tai daryti prieš kelis mėnesius, kai Merkinė nusileido varžovui iš Prienų tokiu pačiu rezultatu savojoje aikštėje. Visgi istorija nesikartoja ir šį kartą nuleistom galvom iš aikštės ėjo svečiai iš Prienų, kurie, nors ir ne stipriausios sudėties, į Merkinę važiavo trijų taškų (tiek per pertrauką, tiek rungtynių metu kartas nuo karto galima buvo išgirsti prieniškių šūktelėjimus, kad reikia pergalės).

Merkinės startinė sudėtis. Gynyba: Defas, broliai Krupavičiai, Lapelė. Saugai: Tomas B., Aivaras, Audrius P., Gedas Reinartz (debiutas), Mindaugas Šapalas. Puolimas: Batulevičius. Vartininkas: Raimondas.

Rungtynės prasidėjo gan greitu merkiniškių įvarčiu. Progą iš niekur po Ąžuolo gynėjų klaidos susikūrė įvarčių mašina pravardžiuojamas Vytautas Batulevičius ir išėjęs vienas prieš vieną mesišku smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. Po įvarčio žaidimas išsilygino, o Ąžuolo vyrai stengėsi atsilošti: tiek žaisdami pozicinį žaidimą tiek kontratakomis. Būtent po šios ir pavyko Ąžuolui išlyginti rezultatą. Greitos atakos metu permetus kamuolį į priekį dešiniam Prienų puolėjui, šie gražiu smūgiu perkėlė kamuolį per Raimondą (šis vyras vartuose stovėjo labiau nei įtikinamai ir ypač antrajame kėlinyje užtikrintai gesino visas kylančias grėsmes prie mūsų vartų). Po kritusio įvarčio pavojingesnes atakas ėmė rengti merkiniškiai, bet antras įvartis taip ir nekrito (geriausias progas turėjo Tomas, bet kaip tyčia, kamuolys vis skrido arba į vartininką arba virš vartų. Pailsėti komandos išėjo esant lygiam rezultatui 1:1. Tyla pertraukos metu aiškiai liudijo, kad visi susikoncetravę į žaidimą ir panirę apmąstymuose kaip čia „išlukštenti Ąžuolo giles“... Antrasis kėlinys prasidėjo kiek aktyvesnėmis svečių atakomis. Vieną po kito ataką jie stengėsi regzti dešiniuoju (Lapelės kraštu) dėl ko teko daryti keletą taktinių pakeitimų stiprinant kairijį kraštą. Į kraštą buvo išleisti audė ir Mindė, o Lapelė keitė Defą dešiniajame. Po šių keitimų, žaidimas gynybos grandyje susicementavo ir duota banga atakos persirito į varžovų aikštės pusę. Puikiai sauguose antrame kėlinyje nardė Aivaras, Robkė, dešiniam gerai jungėsi Mindė Šapalas, kairiame Audė (Irmis), o varžovų gynėjams nuobodžiauti neleido vytas B. Štai graži kombinacinė greita ataka ir puikų, gražų įvartį po kelių perdavimų muša Boras, sušaudydamas Prienų vartininką. Prienai stengiasi permesti žaidimą į mūsų pusę, bet jiems tai sunkiai sekasi, jei praeina saugų liniją, „užsirauna“ ant Sero, Dimos, Mindės, Eugio (Defo) gynybinės linijos. Kaištukus (puikius išėjimus, kai varžovas stengiasi permest kamuolį į priekį)) kartas nuo karto padaro Kacynas. Bangos ritasi link Prienų komandos vartų ir berods kampinis (ar klystu?). Kamuolys keliamas link tolimojo virpsto aivaras gražiu tiksliu perdavimu numeta kamuolį Mindei Šapalui ir šis nedvejodamas su šypsena veide siunčia kamuolį į vartus. 3:1. Mindės Šapaluko šypseną keičia nuostaba dėl geltonos kortelės :D Šiek tiek atidengęs savo kūno, kaip ir Tomas po savojo įvarčio jis gauna geltoną kortelę, bet tai nieko nekeičia. Mes laimime ir štai artėja teisėjo švilpukas. Finalinis. Merkinės pergalė 3:1 prieš solidų varžovą, kuris vis dar nepraranda vilčių kovoje dėl medalių.
Ačiū visai komandai. Po dviejų mėnesių pertraukos parodytas drausmingas geras futbolas. Šį kartą patenkinti liko ir į rungtynes atėję merkiniškiai. Ačiū ir jiems. Trys keturi: Merkinė!!!

2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

FK "Merkinė" rudens sezonas - jau ne už kalnų!


FK "Merkinė" žengia į aikštę lemiamoms varžyboms...


Vartai: Lengvai parūdijusį vartų stačiakampį užima bene geriausi savo pozicijos žaidėjai lygoje harmoningai pasidalinantys žaidimo laiką - Airingas ir Šaras. Abu lygiaverčiai, abu judrūs ir šoklūs tiek, kad atremtų varžovų išpuolį. Jiems padeda Kacynas.

Gynybos grandis: teisingai rėksmingas ir universalus, neabejotinai vienas autoritetingiausių rajono žaidėjų Dyma, Merkinės jaunosios futbolo kartos viltis Augis, stabilusis Sartė, tvirtas rankininkas Tomčiukas, vyriausias, bet karščiausią širdį pergalėms turintis Defas, efektyvus kaip velnias Linas N., kūdžiausias centrinis gynėjas pasaulyje Deivis, "tylioji siena" Sieras.

Saugai: pankiškasis kapitonas Aivaras, improvizuojantis aikštelėje, kaip Jimmy Hendrix su gitara, Merkinės futbolo sabonis Robkė, patrankinis ir nepailstantis Audrius arba tiesiog Bambalis, inteligentiškasis kovotojas Mindė Č., komandos žvaigždė Gedas, lemiamų įvarčių ekspertas Svajka, blogasis komandos vaikas (aka Nicola Anelka) Kęstas, geriausias dvyliktasis žaidėjas Mindė Š. Jiems irgi padeda Kacynas.

Puolimas: neabejotina įvarčių mašina, savas legionierius iš Purplių ir Mūro žentas Vytas, raumenų kalnas, visų sporto šakų meistras Boras, atgimęs it feniksas Irmis, jaunasis aikštelės chuliganas Audė. Jei tik būtų proga, Kacynas padėtų ir Jiems!

Broliai Keidūnai, Kęstai Č., Ryti, Mode, Povilai, laukiame dar didesnio Jūsų indėlio ir pergales
Pauliau, Nerijau, Rimvydai, ačiū bent už tai, jog palaikėte idėją, sėkmės Jums!
Matai, Lukai, Laurynai, Justinai - sveiki atvykę į kolektyvą, tikimės Jūsų indėlio į ekipos ateitį! Gediminai (Reinartz, kalbama, jog atstovauja Ajax mokyklai) - tikimės, jog su kitu Gediminu sudarysi neįveikiamą dvejetą.

Bendro jėgom - į priekį...

Tvarkaraštis - http://www.sfl.lt/
Artimiausias mačas: rugpjūčio 22 d., 18:30, Merkinės internato stadionas, Merkinė - Ąžuolas. Bandysime atsirevanšuoti.


2010 m. rugpjūčio 13 d., penktadienis

Varėnos futbolo taurės finalas - neperžengiama riba merkiniškiams

Po gana ilgos pertraukos, Merkinės futbolo entuziastai vėl prisiminė futbolo kamuolį. Iš darbų, paežerių, festivalių, miškų, "bisių" pavėsinės, "Alvaretos" kavinės suvažiavę Modė, Deivis, Šaras, Martynas, Augis, Aivaras, Žygis, Mindė ir Vytas, Audė išbėgo ant legendinio Varėnos el stadio centrale, kuriame jų laukė vietinės taurės varžybos ir mistinis varžovas - netikėtai jauną ir nepilvotą sudėtį surinkęs Pasienis (pusiau Varėna, pusiau Eišiškės (nice, jakšmemaš).
Nuotaika gera, visi padegę, aptarinėja naują Merkinės SFL sezono žvaigždę iš Ajax'o, Aivaro atostoginius ir barzdą, Augio ledo rutulininko šortus. Tik vienas jaunasis Martynas (jaunimo liaudyje vadinamas tiesiog Kriūku) draskosi kaip pašėlęs. Šaunuolis.
Varžybos startavo ir sulig pirma minute pajutome - varžovas įveikiamas, gal net lengvai. Deja, nuo trečios iki penktos akimirkos gavome šaltą dušą - tris įvarčius po sėkmingų pasieniečių kontratakų. Priežastis - gynybos nesusikalbėjimas (o tą dien būtent ji, sudaryta iš pagrindinės sudėties žaidėjų, turėjo tempti ekipą, ech). Atsigavę po trenksmo per visus žandus (te žuvį) ėmėme regzti atakas, tiesa, priešininkų gynyba veikė kaip laikrodukas (kap tyčia). Visgi pirmajame kėlinuke po traumos grįžęs Mindė sušvelnino rezultatą ir atgaivino viltį žaisti finale.
Per pertrauką pakėlėme kovinę dvasią ir išėjome vedini tikslo bent jau išlyginti. Varžovai, kaip ir pirmą, taip ir antrąją dalį ramiai gynėsi ir karts nuo karto bėgdavo į kontrataką. Viena jų mums ir vėl tapo pragaištinga. 4:1, bet kovoti nesustojame. Užspaudėme priešininkus lyg kontrabandininkus prie Baltarusijos sienos, galop Augis vėl sušvelnino rezultatą. Turėjome dar porą progų, bet bet...pritrūko laiko. Taigi - Varėnos futbolo taurės finalas vėl lieka tik miražu, kitą savaitę bandysime imti trečią vietą.
Bet kokiu atveju, tai antrosios sezono dalies pradžia, nepuolame į neviltį, viskas ok.

Anonsas:
Rugpjūčio 19 d., 18:30, Varėnos stadione žaisime dėl bronzos medalių. Varžovas - Šilas (Svaika, Kacynas, Sartė). Būkim biendi, bet teisingi, Šilas stipresni už Pasienį. Iš anksto sveikiname Jaunimą (ypač Airingą ir Audrių) su čempionų žiedais.

Iki!