2009 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Dar vienas epizodas

Dar vienas epizodas iš rungtynių Merkinė - Šilas. Kai Šilo komandos žaidėjai susimušė tarpusavyje, kilo klausimas, ar neturėtų jų pašalinti iš aikštės (na nbent jau vieną). Štai atsakymas.

2009 m. gegužės 27 d., trečiadienis

VFL VI turas: niekas nenorėjo mirti

Merkinė - Šilas, 3:1
Tai buvo varžybos, kurias istorijos metraštininkai ir sirgaliai prisimins ne dėl gražaus futbolo, įspūdingų įvarčių, o dėl, nepabijokime to žodžio, gėdingo vienos iš komandų pasirodymo, susijusio su nesportišku elgesiu, nesveikomis emocijomis ir net dvejomis raudonomis kortelėmis.
Prasidėjus varžyboms, atrodė, jog viskas vyks kovingai, bet korektiškai. Tiek Merkinė, tiek Šilas išties buvo lygiaverčiai varžovai. Nors ir gana lėtai, bet užtikrintai, tai viena, tai kita ekipa rezgė atakas. Pirmojo kėlinio pradžioje dominavo merkiniškiai, į pabaigą - Šilas. Nuo įvarčių svečius gelbėjo gynybinė grandis, susigrąžinusi savo žvaigždę Linčių, o šeimininkus - įspūdingas vartininko žaidimas. Pailsėti komandos išėjo įsivaizduojamai Varėnos stadiono švieslentei skelbiant rezultatą 0:0.
Antrojo kėlinio pradžioje rungtynių iniciatyvą į savo rankas perėmė Šilas, tuo tarpu merkiniškiai retomis atakomis grasino priešininkų vartams. Visgi po sumaišties baudos aikštelėjo Vytas pelnė pirmą įvartį į Šilo vartus ir nuotaika stipriai pagerėjo.
Varžybų įtampa didėjo, nes šiliečiai nuolat prieštaravo teisėjui Algiui dėl kontaktinio (nieks ir nesiginčija, toks mūsų stilius, už tai ir patys gauname geltonų ir raudonų kortelių įvairiuose turnyruose) merkiniškių žaidimo. Vienos atakos metu dėl nežinomų priežasčių "susibiesinęs" varžovas grubiai sustabdė Mindę ir už tai pelnytai gavo raudoną koretelę. Pasipiktinę šiliškiai puolė taikųjį teisėją Algį ir šis nepagailėjo antrosios raudonos koretelės pastariesiems. Po tokio tikėto-netikėto sprendimo Merkinė Brindzos (?) ir to paties Vyto dėka padidino rezultatą iki 3:0. Šiliečiai, žaisdami mažumoje, sistemingai stengėsi traumuoti varžovų žaidėjus ir jiems, beje, neblogai sekėsi. Keletą kartų teisėjas netgi gavo kapitono Brindzos pasiūlymą nutraukti varžybas. Boriai prasileidus "pachmielingą" įvartį , šios itin nervingos rungtynės baigėsi rezultatu 3:1.
Galime pasidžiaugti 3 taškais, ir, berods, 3 pozicija turnyrinėje lentelėje po I VFL rato.
O Šilas? Nuoširdžiai, be jokios ironijos ir pykčio, linkime atstatyti komandinę dvasią (nes mušantis tarpusavyje ji susilpnėja), atgauti jėgas ir pradėti žaisti futbolą. Lauksime Merkinėje ir tikėsimės gražaus, atkaklaus žaidimo.
Šios rungtynės neišaiškino nugalėtojo, nes viena iš komandų tiesiog pasidavė.
Dėkojame mus palaikiusiems ultroms - mokytojui Šapalui, Šarui (jei ne Rytis ir opera - būt gražiausias komandos narys), vyr. Glavickui (su dviraciu atlėkusiam nuok pirmos varėnos).

DNS inf.

Paskirtukas Varėnos "Šilo" komandai su palinkėjimais



Laukiam DNS pranešimo. Kas nežino potekstės... Merkinė - Šilas / 3:1. Šilo komanda - 2 raudonos kortelės.

2009 m. gegužės 26 d., antradienis

MES TAI PADAREM!!!




to be continued...

2009 m. gegužės 25 d., pirmadienis

2009 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

Nuotaikai pagerinti



- Mūsų komanda įmušė fantastišką, įstabaus grožio, nepakartojamą įvartį, į kurį priešininkai atsakė trimis atsitiktiniais taikliais smūgiais

2009 m. gegužės 19 d., antradienis

Anonsas

VFL -
2009 gegužės 20 d. (trečiadienį) 19 val. Varėnoje susitinka: Jaunimas - FK Merkinė.
2009 gegužės 22 d. (penktadienį) 18-19 val. Merkinėje susitinka FK Merkinė - Perloja.

SFL -

2009 gegužės 23 d. (šeštadienį) 19.15 val. Merkinėje susitinka FK Merkinė - Alytaus Triobet.

2009 m. gegužės 15 d., penktadienis

Dėl 2 procentų pajamų mokesčio panaudojimo

Informuojame, kad taip vadinamos "2 proc." lėšos už 2007 m., greitu metu turėtų "duoti gražos". Birželio mėnesį Merkinę turėtų pasiekti dar dveji nauji futbolo vartai, už kuriuos sumokėta 2000 lt. Dėkojame už paramą tėveliams, klubo nariams, jų giminaičiams ir draugams. Apie už 2008 m. surinktas lėšas informuosime atskirai.

2009 m. gegužės 13 d., trečiadienis

VFL II turas: pralaimėta po rimtos kovos

"Nes Varėnos futbolo lyga kaip visada trečiadienį" - niūniavo iš įvairių kraštų į Varėną suvažiavę merkiniškiai.
Šįkart susirinkta išties gausiai - iš Vilniaus atkako Vytas, Brindza, Deivis, Mindė Š., Defas, Boria, iš Merkinės - Robkė, Mindė Č. , Vytas Č., Lapelė, Zabkė.
Laukė rungtynės prieš čempionato favoritus - FK "Geros grindys" vyrus (nežinatiems - tai Dymos komanda, joje žaidžia ir keletas augalotų rankininkų bei senasis patyręs futbolo avangardas su Tekiu priešakį).
Žodžiu, susitikimą pradėjome labai ramiai, įžaisdami kamuolį nuo gynybos, aštriai įkirsdami. Tuo nustebinome varžovus ir pastrieji pasiūlė aukštus perdavimus priekinei raumenų pripompuotai puolimo linijai. Nors pirmieji pasižymėjo varėniškiai, tačiau po Robkės viražų varžovų baudos aikštelėję krito išlyginamasis įvartis. Pirmasis kėlinys baigėsi taikiai.
Antrajame kėlinyje varėniškiai labiau sustygavo savo žaidimą ir su Dymos pagalba daug atakavo, stengdamiesi trumpais perdavimais ištampyti merkiniškių gynybą. Likus 10 min. iki rungtynių pabaigos po sumaišties varėniškių aikštės pusėję pasijungęs Deivis, padedamas varžovo nugaros, įspyrė pirmąjį savo įvartį nuo 1942 metų vasaros. Atrodė, jog žaidimo gijos perimtos ir belieka išlaikyti pasiektą rezultatą. Deja, pergale patikėta per anksti. Per likusį laiką varėniškiai metėsi į puolimą ir pelnė net tris atsakuomuosius įvarčius. Svajkai (beje, teisėjavusiam nelabai užtikrintai) užbaigus rungtynes įsivaizduojama Varėnos stadiono švieslentė paskelbė FK "Geros grindys" pergalę rezultatu 4:2. Su tuo ir sveikiname! Buvo gera kova, su nekantrumu laukiame susitikimo Merkinės El stadio centrale.
Varžybų žaidėjas: Defas. rungtynių pradžioje pasakęs - "Gal jau yra jaunesnių, kurie gali pažaisti" - šis nesenstantis, nerūdijantis, nesudaužomas, nesulaužomas, nepadegamas vijurkas sužaidė berods be keitimų ir dar kartą pasiuntė aiškią žinią jaunesniems - kai yra noras, yra ir rezultatas.
Laukia penktadieninė dvikova prieš Senąją Varėną. Norisi pergalės savo gimtojoje aikštėje.
Iki

2009 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Anonsas: Alytaus SFL II turas

Sveiki,
FK "Merkinė" š.m. gegužės 17 d. (sekmadienis) 15:30 žaidžia Alytaus SFL II turo varžybas išvykoje prieš FK "Jiezną".
Iš Merkinės pajudam 14:00, prašome nevėluoti. Dėl nuvykimo į varžybas bus derinama penktadienį - šeštadienį. Registruotis pas Mindę, Defą, Deivį.
P.s. Rungtynės vyks Birštone, pasiimkit bidonus, leikas, kašikus, puslitrukus ir kita tarą - prisisemsim mineralinio vandens.
FK "Merkinė" inf.

Anonsas VFL

05 13 d. trečiadienį 19 val. "Geros Grindys - Merkinė" (rungtynės Varėnoje);
05 15 d. penktadienį 19 val. "Merkinė - Senoji Varėna" (tikslinamės, dėl rungtynių vietos).

2009 m. gegužės 8 d., penktadienis

Varėnos rajono pirmenybės. I turo apžvalga

FK „Merkinė“ 2 – 1 FK „Daugai“.
FK „Merkinė“ komandai atstovavo: Vytas B., Brindza, Mindaugas Š., Mindaugas Č., Ramas, Boria, Deivis, Lapelė, Edgaras Jankauskas, Milas.
Lengvos kovos prieš varžovus iš giliomis futbolo tradicijomis garsėjančio Daugų kaimo (atsiprašau – miestelio) niekas nesitikėjo. Rungtynės prasidėjo aktyviomis daugiškių atakomis ir pavojingomis merkiniškių kontratakomis. Nepraėjus nei 5 minutėms itin techniškas, greitas ir dailią garbaną išpuoselėjęs Daugų puolėjas stipriu kirčiu per koją suklaidino Deivį ir nuo tikslaus jo smūgio Merkinės vartus išgelbėjo tik visų mylimas Boria. Kaip atsakas, ant lėkštutės buvo pateiktas Mindės Č. spurtas link priešininkų vartų, deja, tik patikrinęs vartininko kelių stiprumą. Artėjant 18 minutei prie Daugų vartų buvo pakeltas kampinis, Brindza varžovų aikštelėje parodė porą „Šaolinio“ futbolo elementų ir kamuolys atsidūrė tinklelyje. 1:0. Tokia netikėta rungtynių eiga tik dar labiau užvedė daugiškius ir šie pradėjo nepaliaujamą Merkinės vartų šturmą. Pirmojo kėlinio pabaigoje, po sąmyšio baudos aikštelės prieigose, turbūt seniausias rungtynių žaidėjas iš Daugų, dar menantis ilgus jaunystės pasisėdėjimus su Maradona ir Viačeslavu Sukristovu, sudrebino merkiniškių viršutinį vartų skersinį.
Antrasis kėlinys. Žaidimas nepasikeitė. Merkinės gynėjai turėjo daug darbo atmušinėdami techniškas ir grubias Daugų atakas. Po vienos iš tokių atakų krito Mindė Š. ir jį gana sėkmingai pakeitė Lapelė. Antrojo kėlinio viduryje po aukšto kamuolio pakėlimo į baudos aikštelę garbanotasis daugiškis prašoko Brindzą ir galvą įmušė išlyginamąjį įvartį. Kai atrodė, jog rungtynės ir baigsis lygiosiomis, Brindza vėl nutarė pajuokauti ir po lengvo kamuolio prilietimo pelnė antrąjį įvartį. 2:1.
Teisėjui Juliui paskelbus rungtynių pabaigą, merkiniškiai juokdamiesi paliko aikštę papildydami savo kraitį trimis nelengvais taškais.Rungtynių žaidėjai: Brindza ir Boria.
Sudėk sakinį iš populiariausių rungtynių sąvokų: „išnešk kamuolį“, „pabėgęs iš internato“, „kaimietis“.
Rungtynių neteisybė: nežaidę Milas ir Edgaras Jankauskas, kitą kartą treneris leis abu.
Deivis

sensacinga nesensacija Merkinė / Daugai 2:1

Pirmoji pergalė Varėnos futbolo lygoje 'VFL'. Kaip po rungtynių kvatojo Aivaras - "viena proga - du įvarčiai". Ir abudu Aivaro. Šį kartą įveikti Daugai. Ir, matyt, tos pergalės nebūtų buvę, jeigu ne pasiaukojantis vartininko Lino, gynėjų ir "sėkmės merkiniškių naudai" žaidimas... Ne vienas grįžo su skaudančia koja... Bet kadangi pergalė, tai tegu skauda. Užuojauta Daugams dėl nesėkmės. Beje, atskirai norėtųsi paminėti Eugenijų Lapelę - pasirodęs iškritus Mindei (Šapalui), Eugis parodė, kad sugeba labai sėkmnigai žaisti jau ir su vyresniaisiais. Ačiū sostinėje besibauojantiems merkiniškiams. Be Aivaro, Vytauto, Mindaugo, Deivido ir Ramūno prisijungimo pergalės tikrai nebūtų buvę.

Laukiam V.L. žinutės dėl sekančių rungtynių.

2009 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Anonsas: Alytaus SFL I turas

Sveiki, Merkinės futbolistai!

Džiugiai informuojame, jog FK "Merkinė" dalyvaus Alytaus Sekmadienio futbolo lygoje.
Pirmosios varžybos jau 2009 gegužės 10 d. (artėjantį sekmadienį) Simno stadione prieš FK "Aukuras" komandą.
Primename, jog tai ne salės, ne ketvirčio, o didelės aikštės futbolas (11 prieš 11), tad itin svarbu, jog kiekvienas prisijungęs jaustų atsakomybę prieš komandos draugus ir stengtųsi atvykti į kiekvienas varžybas. Organizuokitės keliones iš Merkinės, Vilniaus ir kitų vietovių. Jei noriai rinksimės ir žaisim, galime nuskinti net ir aukso medalius (apžvalgininkų prognozės).
Laukiantys varžovai - FK "Aukuras", FK "Jieznas", FK "Juodai raudoni". Vyks 4 ratai. Daugiau info ieškokite www.sfl.lt Alytaus SFL skiltyje.

Pirmyn FK "Merkinė"
P.s. Tie, kas Defui dar nepateikė savo duomenų (gimimo data, svoris, ūgis, pozicija aikštelėje, foto, skubiai tai padarykite siųsdami emeilu arglav@lrs.lt.

2009 m. gegužės 5 d., antradienis

Anonsas

Šį ketvirtadienį 19 val. Varėnoje susitinka FK Merkinė - Daugai. Kviečiame kooperuotis ir važiuoti.

Keletas įvykusių rungtynių rezultatų: Jaunimas-Perloja 8:0; Geros grindys - Šilas 3-1; Senoji Varėna - Jaunimas 3-5.

2009 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Dėl Alytaus SFL

Visi, kas nori ir galės dalyvauti (savaitgaliais) Alytaus Sekmadienio futbolo lygoje, prašome skubiai Defui į elektroninį paštą arglav@lrs.lt siųsti savo foto 3*4 pečių lygyje.
Plačiau:

2009 m. gegužės 2 d., šeštadienis